CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Tervetuloa valtuustoon!

Jenni Pajunen
|
#helvaltuusto

 Helsingin organisaatio on uudistunut, luottamustehtävät jaettu ja kesän aikana uusi valtuusto pohtii strategiaansa.

Vaalitulosta ei ehditty fiilistellä kauaa, kun valtuustoryhmän työ pyörähti käyntiin jo vaaleja seuraavalla viikolla. Huhti-toukokuussa poliittiset ryhmät jakoivat kaupungin luottamushenkilöpaikat pormestareista lautakuntien, jaostoiden ja kaupunkikonsernien hallitusten jäseniin ensin puolueiden  ja sitten omien ryhmiensä kesken. Neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä ilman suurempaa dramatiikkaa, valinnat vahvistetaan valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 7.6. Uudelle valtuustolle on järjestetty kevään aikana useampia koulutuksia. Uutta tietoa on paljon, muun muassa se, että istumajärjestys valtuustosalissa määräytyy puolueen, valtuustosenioriteetin (kokeneimmat aloittavat jo yhdeksättä kauttaan) ja äänimäärän mukaan. Valtuustokausi alkoi juhlavasti osallistumisella pohjoismaiden valtiopäiden Suomi100-vierailun lounaalle 1.6. 

Suomi100-juhlalounaalla Kokoomus-kollegoiden kanssa, mukana Mia Nygård, Atte Kaleva ja Kok-valtuustoryhmää jatkossa johtava Risto Rautava.

Helsingin organisaatiomuutos astui voimaan 1.6 alkaen. Kaupunkia johtaa jatkossa aiempaa poliittisempi pormestaristo Jan Vapaavuoren johdolla ja virastoja on yhdistelty laajempien toimialojen alle. Seuraavat kuukaudet hiotaan valtuustostrategiaa, joka ohjaa työtämme tulevan nelivuotiskauden ajan. Pyrin nostamaan strategianeuvotteluissa samoja teemoja kuin vaalikampanjassa: toimivaa arkea, kestävää kehitystä ja eriarvoisuuden torjumista sekä tervettä taloutta.

Valtuustokoulutuksessa iloittiin siitä, että organisaatiokaavio mahtuu nyt yhdelle sivulle.

Toiveeni paikasta kaupunginhallituksen uudessa elinkeinojaostossa toteutui, tämä edellyttää varajäsenyyttä myös kaupunginhallituksessa. Lisäksi minut nimitettiin  kulttuurijaoston varapuheenjohtajaksi ja Kokoomuksen valtuustoryhmän sihteeriksi. Kiirettä pitää, olen valtavan innostunut ja kiitollinen mahdollisuudesta päästä edistämään etenkin yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä ja kaupunkikulttuuria.

Valtuusto kokoustaa kesäkuussa kolme kertaa. Päivitän kuulumisia Facebook-tilillä ja Twitterissä , blogissakin silloin tällöin. Valtuuston kokouksia voi seurata Helsinki-kanavalla. Keep in touch!

Kirjoittaja pitää pitkistä kesäilloista hämärissä kokoushuoneissa.

Jenni Pajunen
Jenni on Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Helsingissä

Viimeaikaisia kirjoituksia