CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Terve talous

Maailman parhaassa pääkaupungissa terve talous mahdollistaa jatkuvat parannukset palveluihin. Työnteko palkitaan ja yrittäjyyteen kannustetaan. Veronmaksajien rahat käytetään viisaasti, investoinnit on suunniteltu ja toteutettu ammattimaisesti alusta loppuun. Päätöksenteko on avointa ja osallistavaa. Tuloksia mitataan kaikilla tasoilla ja vanhoista virheistä opitaan.

Tulevaisuuden Helsinkiin on syntynyt cleantechin, terveysteknologian ja koulutusviennin ympärille vireä kansainvälisesti linkittynyt ekosysteemi ja paljon uusia työpaikkoja. Matkailu kukoistaa. Suomessa keksitään jatkuvasti uusia palvelukonsepteja. Start up -hautomoista syntyy säännöllisesti kansainvälisesti menestyviä vientiyrityksiä. Maailman paras pääkaupunki houkuttelee korkealla elintasollaan kansainvälisiä yrityksiä investoimaan Suomeen ja avaamaan Euroopan konttorinsa Helsinkiin. Työelämän modernit käytännöt yhdistettynä fiksuun kaupunkisuunnitteluun mahdollistavat aiempaa joustavamman työ- ja vapaa-ajan.

Blogistani voit lukea, mitä aion tehdä vision toteuttamiseksi. Mielelläni myös kuulisin, miten sinä tekisit Helsingistä maailman parhaan pääkaupungin!

Mitä asioita haluaisin käytännössä ajaa valtuustossa?

·        Asuntojen hinnat: Kaupunkirakenteen tiivistäminen ja kasvattaminen ylöspäin. Asuntojen rakennuskustannusten laskeminen mm. parkkipaikkanormit ja asuntojen keskikokovaatimukset poistamalla.

·        Yritysten ja yrittäjien tukeminen työllistämään huolehtimalla siitä, että infrastruktuuri ja palvelut toimivat ja kaupungin taholta tulevaa byrokratiaa on mahdollisimman vähän. Nousevien uusien toimialojen ympärille kehittyvien klustereiden tukeminen. Kansainvälisten yritysten houkuttelu Helsinkiin.

·        Megainfrastuktuuriprojektien (esimerkiksi Länsimetro, stadionin remontti, kruunusillat, raidejokeri) riskinhallinnan ja avoimuuden lisääminen, jotta kustannukset ja aikataulut pysyvät paremmin hallinnassa. 

Teemaan liittyviä blogitekstejä: 

• Helsingin on säilyttävä houkuttelevana

• Helsingin budjetti 2018: Ei humalluta nousukaudesta 

• Jakamistalouden uusi trendi: elämykset

• Aluepoliittista vatulointia kansallisen edun kustannuksella

• RIP Guggenheim - mistä Helsingin Eiffel-torni tai Big Ben? 

• Kiitos Bauhaus, autoit kehittämään kaupunkikulttuuriamme

• Koulutuksella vienti vetämään

Helsingistä maailman paras pääkaupunki- mitä se tarkoittaa?

Katso myös videot: 

Mitä muuta ajan: