CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Toimiva arki

Visio

Maailman parhaassa pääkaupungissa on turvallista ja viihtyisää. Oman kodin ja asuinalueen voi valita elämäntilanteen mukaan, asuminen ei maksa liikaa. Kaupungin väkiluku kasvaa tasaisesti, ja kaupunkirakenne on aiempaa tiiviimpi. Matkat paikasta toiseen sujuvat mutkattomasti julkisilla, sähkö- tai robottiautoilla, jaetuilla kyydeillä tai pyörällä. Ulkoilualueita ja harrastuspaikkoja löytyy moneen makuun. Yhteisöt järjestävät tapahtumia, kulttuuritarjonta on monipuolista ja innostavaa. Lähisaaret ja metsät kutsuvat retkeilemään ja rentoutumaan, puhtaampaan Itämereen pääsee pulahtamaan.

Koulumme ovat edelleen maailman huippuluokkaa. Kaupungin tarjoamat palvelut ovat laadukkaita, ja niitä kehitetään jatkuvasti – asiakaskokemus edellä. Lasten hoitopaikkoihin, kouluun ja kirjastoon pääsee sujuvasti, ja aukioloajat ovat nykyistä joustavammat. Maakunta hoitaa sosiaali- ja terveyspalvelut tehokkaasti ja ongelmia ennaltaehkäisten, sairastumisesta tai muista vastoinkäymisistä ei tarvitse huolestua. Kun kriisi iskee, on apua saatavilla. Kaupunkilaiset voivat hoitaa yhä suuremman osan asioistaan digitaalisessa maailmassa, byrokratiaa on yhä vähemmän.  

Maailman parhaassa pääkaupungissa kaikenikäiset ihmiset pääsevät toteuttamaan itseään ja luovia ideoitaan laajasti. Lapsilla ja nuorilla on hyvät edellytykset kasvaa, ruuhkavuodet eivät uuvuta työikäisiä, vanhuus on aiempaa pidempi ja vireämpi.

Mitä asioita haluaisin käytännössä ajaa valtuustossa?

·        Tarhat ja koulut: Eri puolilla kaupunkia sijaitsevien tarhojen ja koulujen toimintaedellytysten varmistaminen positiivisella diskriminoinnilla ja oppilasmäärien muutosta ennakoimalla. Tukea uuden opetussuunnitelman käyttöönottoon ja digiloikan toteutukseen. Lukiopaikkojen lisääminen, jotta mahdollisimman moni pääsisi lukioon.

·        Tulevaisuuden liikenne: Valmistautuminen sähkö- ja robottiautojen tuloon. Joukkoliikenteen tehostaminen. Kruunusiltojen onnistunut toteutus niin keskustassa kuin Laajasalossa.

·        Palvelut: Kaupungin tarjoamien palveluiden aukioloaikojen pidentäminen ja digitalisointi. Englanninkielisen palveluvalikoiman lisääminen.

 

Teemaan liittyviä blogikirjoituksia:

·     Aloite: Laajasalon ja Herttoniemen liikenne kuntoon

·     Mitä mieltä sotesta?

·     Mitä tapahtuu kaupungille, kun työelämä muuttuu?

·     Helsingistä maailman paras pääkaupunki- mitä se tarkoittaa?

Katso myös videot:

Mitä muuta ajan: