Tervetuloa valtuustoon!

7.6.2017


Helsingin organisaatio on uudistunut, luottamustehtävät jaettu ja kesän aikana uusi valtuusto pohtii strategiaansa.

Vaalitulosta ei ehditty fiilistellä kauaa, kun valtuustoryhmän työ pyörähti käyntiin jo vaaleja seuraavalla viikolla. Huhti-toukokuussa poliittiset ryhmät jakoivat kaupungin luottamushenkilöpaikat pormestareista lautakuntien, jaostoiden ja kaupunkikonsernien hallitusten jäseniin ensin puolueiden ja sitten omien ryhmiensä kesken. Neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä ilman suurempaa dramatiikkaa, valinnat vahvistetaan valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 7.6. Uudelle valtuustolle on järjestetty kevään aikana useampiakoulutuksia. Uutta tietoa on paljon, muun muassa se, että istumajärjestys valtuustosalissa määräytyy puolueen, valtuustosenioriteetin (kokeneimmat aloittavat jo yhdeksättä kauttaan) ja äänimäärän mukaan. Valtuustokausi alkoi juhlavasti osallistumisella pohjoismaiden valtiopäiden Suomi100-vierailun lounaalle1.6.

Helsingin organisaatiomuutos astui voimaan 1.6 alkaen. Kaupunkia johtaa jatkossa aiempaa poliittisempi pormestaristo Jan Vapaavuoren johdolla ja virastoja on yhdistelty laajempien toimialojen alle. Seuraavat kuukaudet hiotaan valtuustostrategiaa, joka ohjaa työtämme tulevan nelivuotiskauden ajan. Pyrin nostamaan strategianeuvotteluissa samoja teemoja kuin vaalikampanjassa: toimivaa arkea, kestävää kehitystä ja eriarvoisuuden torjumista sekä tervettä taloutta.

Toiveeni paikasta kaupunginhallituksen uudessa elinkeinojaostossa toteutui, tämä edellyttää varajäsenyyttä myös kaupunginhallituksessa. Lisäksi minut nimitettiin kulttuurijaoston varapuheenjohtajaksi ja Kokoomuksen valtuustoryhmän sihteeriksi. Kiirettä pitää, olen valtavan innostunut ja kiitollinen mahdollisuudesta päästä edistämään etenkin yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä ja kaupunkikulttuuria.

Valtuusto kokoustaakesäkuussa kolme kertaa. Päivitän kuulumisia Facebook-tilillä ja Twitterissä , blogissakin silloin tällöin. Valtuuston kokouksia voi seurataHelsinki-kanavalla. Keep in touch!

Kirjoittajapitää pitkistä kesäilloista hämärissäkokoushuoneissa.


Takaisin