Tulosraportti: valtuustotyön tulokset

22.5.2021


Vaalien lähestyessä ilma on sakea vaalilupauksista. Todellisuudessa kaupunginvaltuutettujen aktiivisuudessa on suuria eroja. Näkyvyys mediassa tai kärkevyys somessa eivät välttämättä kuvaa valtuustotyön tuloksia. Tässä tulosraportissa kerron työstäni ja sen tuloksista Helsingin valtuustossa 2017-21. Ensimmäisen kauden valtuustotyön innostavat tulokset ovat tärkein syy sille, että olen uudelleen ehdolla – valtuustossa voi saada paljon aikaan.

Valtuustotyö vie aikaa

Pidin valtuustokaudella 2017-21 yhteensä 65 puhetta, tein 7 aloitetta ja 3 pontta eli lisäystä päätöksiin.  Esimerkiksi vuoden 2020 aikana olin 92 tuntia valtuuston kokouksissa, valtuuston ja eri jaostojen kokouksia kertyi 39. Lisäksi osallistuin viikoittain kokoomuksen kaupunginhallitusryhmän työskentelyyn.  Käytän viikossa 10-20 tuntia valtuustotyöhön, kokouksiin, niihin valmistautumiseen ja kansalaiskeskusteluihin. Vaaleja edeltävinä kuukausina aikaa kuluu kampanjoinnin takia vielä enemmän. Olen käynyt koko kauden ajan kaupunkilaisten kanssa aktiivista keskustelua eri somekanavissa, blogissani ja 10 myyttiä yhteiskunnasta -podcastissa. 

Suurin vaikutus on yhdessä eri poliittisten ryhmien välillä neuvoteltavilla päätöksillä, johon kuuluu paljon taustavaikuttamista. Tällä kaudella olemme päättäneet mm. lisätä Helsingissä 4000 päiväkotipaikkaa, kaavoittaneet uusia asuinalueita Hernesaareen ja Kruunuvuorenrantaan ja päättäneet Eteläsataman vapauttamisesta laivaliikenteeltä kaupunkilaisten käyttöön.  Valtuutetun äänestyskäyttäytyminen on tärkeää, yleensä kokouksissa äänestetään lukuisia kertoja. Olen pyrkinyt äänestämään linjakkaasti esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumisen ja segregaation ehkäisyn puolesta. Helsingin elinkeinojaostossa tärkein tehtäväni on ollut yritysten ja osaajien houkuttelu Helsinkiin. Kulttuuri- ja kirjastojaostossa etsimme keinoja Helsingin kulttuuri- ja tapahtumakentän tukemiseksi koronakriisin yli.

Edellisissä kuntavaaleissa 2017 halusin tehdä Helsingistä maailman parhaan pääkaupungin.  Silloin vaaliteemani olivat toimiva arki, kestävä kehitys ja terve talous. Mitä sain neljässä vuodessa aikaan?

1. Toimiva arki: kaupunkistrategian ytimeen

Olin mukana edesauttamassa sitä, että Helsingin kaupunkistrategian (2017-21)  pääteemaksi nousi “Helsinki – maailman toimivin kaupunki”. 

Valtuustotyön tulokset:

2. Kestävä kehitys: Helsinki ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijäksi

Hiilineutraali Helsinki 2035 – ohjelman ansiosta Helsingistä on tullut yksi maailman edistyksellisimmistä kaupungeista ilmastonmuutoksen torjunnassa. 

Valtuustotyön tulokset:

3. Terve talous: vastuullinen taloudenpito auttoi selviämään kriisistä

Koronakriisi kasvatti kaupungin menoja ja pienensi tuloja. Työttömyysprosentti pahimmillaan lähes tuplaantui. Helsingin talous on kokenut koronan myötä kolauksen, mutta vuosien vastuullinen taloudenpito on auttanut selviytymään kriisistä paremmin. 

Valtuustotyön tulokset:

Toivon, että sinnikäs työ ja sen tulokset painavat äänestyspäätöksessäsi. Toivottavasti annat minulle äänesi kevään 2021 kuntavaaleissa, että pääsen jatkamaan työtä kohti maailman toimivinta Helsinkiä – oikeasti

Jenni Pajunen on kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (323) Helsingissä.

Lähteet

Kaupunginvaltuutettu Jenni Pajunen Helsingin kaupungin sivuilla


Takaisin